Sainz számára a vegasi hétvége megbékélésre szolgál

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Borzasztóan indult Carlos Sainz nevadai hétvégéje, aztán a verseny elején még rosszabbra fordultak a dolgok, végül mégis a hatodik helyen zárta a versenyt.

Carlos Sainz számára rendkívül bizarrul kezdődött a Las Vegas-i Nagydíj, hiszen az első szabadedzésen az autója felszakított egy csatornafedelet, ami súlyos károkat okozott a motorban és az akkumulátorokban. Ennek következtében tíz rajthelyes büntetést kapott.
Bár az időmérőn a második helyen végzett, a futamot csak a 12. helyről kezdheti, és már az első körben megfordult egy kanyarban, így hatalmas hátrányból kellett felzárkóznia.
Végül Russell büntetése miatt sikerült megszereznie a hatodik helyet Las Vegasban. Sainz összességében elégedett volt a helyezéssel, hiszen a verseny kezdete után utolsó voltak, így leráckozniuk kellett a többieket.
Ugyanakkor Sainz elmondta, hogy jobb lett volna előrébbről, vagy akár a második helyről rajtolni, hogy megnehezítsék Verstappen dolgát, és izgalmasabb legyen a verseny a két Ferrari között. Azonban a középmezőnyből indult, és sok nehézséggel kellett szembenéznie, például a gumik felmelegítése és a motor túlmelegedése miatt. Sainz már alig várja, hogy elmenjenek Abu Dhabiba, és elfelejthesse ezt a nehéz hétvégét.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések