Sainz győzött, Verstappen búcsúzott az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Sainz győzött, Verstappen búcsúzott az F1-es Ausztrál Nagydíjon

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Max Verstappen és Lewis Hamilton is kiesett, a parádésan vezető Carlos Sainz pedig behúzta karrierje 3. F1-es futamgyőzelmét Charles Leclerc és Lando Norris előtt.

Max Verstappen győzelmi szériája megszakadt a pole-ból rajtoló holland klasszis számára Melbourne-ben, ahol technikai hiba miatt kiesett már a futam elején, így pont nélkül maradt. Carlos Sainz remek teljesítményt nyújtva megszerezte F1-es pályafutása harmadik futamgyőzelmét, igazolva a Ferrari választását. Sergio Perez csak az ötödik helyen zárt a Red Bull-lal, a csapatnak felejthető hétvége volt. A Mercedesnek katasztrofális hétvégéje volt, Lewis Hamilton motorhiba miatt kiesett, míg George Russell hibázva falba állt az utolsó körben. A pontszerzők között még Yuki Tsunoda és Nico Hülkenberg is helyet kapott.

Az élmezőnyben a Ferrarival Carlos Sainz az ő első helyről a 9-10-es kanyar előtt megelőzte Max Verstappent, majd a holland később kénytelen volt feladni a versenyt, amikor a Red Bull hátsó fékei lángra kaptak. Sainz vezetésével Lando Norris próbálta felzárkózni, míg a háta mögött Charles Leclerc és Oscar Piastri csatáztak. Sainz remek tempót diktált az élen, megőrizve pozícióját Fernando Alonso előtt, aki a kemény gumikon indulva vette át a vezetést egy időre. Lewis Hamilton kiesett motorhiba miatt a versenyből, míg az élmezőnyben Nico Hülkenberg és Yuki Tsunoda is pontszerző helyen zártak.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések