Russell gyorsan vezet az időmérő előtt Las Vegasban

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Egy-egy Mercedes, McLaren és Williams végzett az első háromban az F1-es Las Vegas-i Nagydíj piros zászlóval véget érő harmadik edzésén.

Péntek este, a helyi idő szerinti Las Vegas-i Nagydíj programjának harmadik és utolsó szabadedzése zajlott, villanyfényes körülmények között. A gyakorlás ideje miatt változtattak a tervezett időbeosztáson az előző időszak csatornafedél problémái miatt, és 60 percig tartott a körözés. A nehéz tapadási viszonyok miatt sok elfékezést láthattunk, amelyek közül a 14-es kanyar volt az egyik lendületforrás. Kevin Magnussen és Charles Leclerc azt is mutatták, hogy a versenyeken egy kicsit harciasabb autózásra van lehetőség ebben a szakaszban, majdnem összeért az ő autójuk is.
Az edzés első részében a Ferrari autók dicsekedtek közepes gumikon, majd a Red Bull-ok vettek át az élen amikor a lágy abroncsokat húzták elő, de George Russell a Mercedesével is vezetett egy darabig, illetve Oscar Piastri a McLarennel is. Már csak pár perccel a vége előtt Alexander Albon hozta be a piros zászlót a Williamst falnak hajtva, hátrahagyva a hátsó bal kerekét, és egy újraindítás többé már nem történt. Russell húzta be a harmadik edzést, megelőzve Piastrit és a sérülésmentes maradt Williamsszel harmadik Logan Sargeantet, Max Verstappen és Sergio Perez pedig a negyedik és ötödik helyen végeztek a két Red Bull-kal.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések