Russell: Cserben hagytam az egész csapatot

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Russell: Cserben hagytam az egész csapatot

A Mercedes nagyon okos taktikai lépéssel előnyhöz juttatta pilótáit a gumik tekintetében a verseny során: húsz körrel a vége előtt, amikor a biztonsági autó pályára került, George Russellt a második helyen és Lewist Hamiltont a negyediken állították ki és közepes abroncsokkal szerelték fel az autókat, amelyekkel másfél-két másodpercet faragtak le Sainz–Norris előnyének.
Azonban Sainz rendkívül intelligens taktikája és Norris bátor védekezése megakadályozta a Mercedesek előretörését, és Russell az utolsó körben megérintette a falat az egyik kanyar előtt – ugyanúgy, mint Norris előtte, aki még megúszta az incidenset – és azonnal véget is ért a versenye.
Russell csalódottan összegzett: „Nem találom a szavakat, hogy őszinte legyek. Ez egy hosszú és kimerítő verseny volt, amelyen nem volt könnyű fenntartani a koncentrációt. Carlos hatalmas munkát végzett azzal, hogy az élmezőnyt maga mögött tartotta, ami miatt nem működött az a stratégiánk” – ismerte el Russell.
„Csak egy fél autónyira voltunk attól, hogy megnyerjük a versenyt, ez volt a különbség, hogy nem tudtam elhaladni Lando mellett. Ha őt megelőzöm, biztos vagyok benne, hogy Carlost is megelőztem volna. De azután jött egy apró hiba, egy pillanatnyi figyelmetlenség, és véget ért a verseny. Elnézést kérek a teljes csapattól ezért.”
„Ez egy hatalmas kihívás volt az egész verseny alatt, a gumik nagyon elfáradtak, és folyamatosan határokkal játszottunk. Így kell lennie a versenyzésnek. Ha elkövetünk egy kis hibát, az rögtön visszaüthet. Nem tagadom, hogy ez a befejezés nagyon fájó volt egy ilyen fantasztikus hétvége után, mert az autó remek volt, gyorsak voltunk az időmérőn és a stratégiánk is jól működött. Úgy érzem, hogy elárultam magam és az egész csapatot. Nehéz lesz, de összeszedjük magunkat” – összegezte Russell.
Russell kiesésével a Mercedes előnye 26 pontra csökkent a konstruktőri bajnokság második helyén a Ferrarival szemben, így a hátralévő hét versenyen és három sprinten komoly csata várható a németek és az olaszok között a szezon vége felé. Russell még mindig nem vette le a bukósisakját.

Sources:
1. https://f1vilag.hu/hirek/ez-pont-a-kulonbseg-kimondta-russell-az-igazat-az-es-pillanatban/
2. https://f1vilag.hu/hirek/russell-el-legnagyobb-fajdalom-befejtezest-egy-fantastikus-hetvege-utan/

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések