Az ügynöki világ legjobbjai: Rosberg szerint a konfliktust nem kerülheti a főnök

Az ügynöki világ legjobbjai: Rosberg szerint a konfliktust nem kerülheti a főnök
Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Ha nem akarja, hogy a Ferrarin belül elszabaduljon a pokol, Fred Vasseurnek meg kell regulázni a versenyzőit – erről beszélt Nico Rosberg, aki felidézte a Mercedesen belüli rossz példát is.

A kínai F1-es hétvége sprintjét követően Charles Leclerc elégedetlenségét fejezte ki Carlos Sainz túlzottan kemény védekezése miatt az Alonsoval való csatában. Leclerc szerint ez túlment a csapattársak között elfogadható határon.

Az egykori Mercedes világbajnoka, Nico Rosberg szerint Fred Vasseur, a csapatfőnök feladata lesz rendezni a két pilóta közötti feszültséget, és ajánlja a részletes szabályrendszer bevezetését, ahogyan annak idején a Mercedesnél tették.

Rosberg hangsúlyozza, hogy az elsőbbség a pályán a pozíció alapján mérhető, és ha valaki belül van egy kanyarban, annak joga van az elsőbbséghez. Ugyanakkor, ha hibázik, és elvéti a kanyarcsúcspontot, akkor ez a szabály megváltozhat.

Kritizálja, hogy a korábbi Mercedes csapatfőnök, Paddy Lowe, gyakran kerülte a konfliktusokat és inkább a problémamentes utat választotta, társítva ezzel a gyenge irányítási stílusát a csapat belső veszélyeivel. Rosberg szerint ezért rendkívül fontos, hogy a csapatfőnök egyértelmű irányt képviseljen a csapatban.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések