Vajon Ricciardo a Formula-1 történelmének legnagyszerűbb versenyzői között van?

Vajon Ricciardo a Formula-1 történelmének legnagyszerűbb versenyzői között van?

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Bár sosem tudott eljutni addig, hogy világbajnoki címért harcoljon, s karrierje utolsó évei meglehetősen gyengén alakultak, Daniel Ricciardo így is nyomot tudott hagyni az F1 történetében.

Daniel Ricciardo 257 futamon állt rajthoz az F1-ben, a 10. helyet foglalva az örökranglistán, 232 nagydíjon versenyzett, ami a második legtöbb a mezőnyben Lewis Hamilton mögött. Nyolc futamgyőzelme a 37. helyen plasztítja Jacky Ickxszel és Denny Hulme-mal holtversenyben, 32 dobogója pedig a 32. helyre elég a rangsorban Jim Clark, Jacques Laffite és Jean Alesi mellett.

Ricciardo 3 pole pozíciót szerzett eddig, ami a 58. helyen áll a ranglistán kilenc másik pilótával holtversenyben, 17 leggyorsabb körével pedig a 22. helyen szerepel. Összesen 340 körön át vezetett 19 versenyen, ami az első 50-ben sorolja.

1329 pontjával a 10. legtöbb ponttal rendelkezik, de a 2010-es pontrendszer változtatása miatt ez nem teljesen reprezentatív. Átszámítva a mai system-re, a 22. helyen szerepelne Lauda és Leclerc között a listán. 137 nagydíjon szerzett pontja a versenyei 53,3%-át teszi ki, a 13. legtöbb pontszámmal a versenyzők között.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések