Retro – Perez legemlékezetesebb F1-es pillanatai

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A mexikói születésnapján szemezgessünk a Checo-összesből: balesetek, zseniális megmozdulások, felejthetetlen balhésorozat Oconnal, no és persze már nem is remélt győzelmek.

A fent említett eseményekkel kapcsolatban le tudom foglalni a következőket:

– 2011-ben Monacóban Perez súlyos balesetet szenvedett az időmérő edzésen, ami combsérülést és agyrázkódást eredményezett. Ennek következtében nem tudott részt venni a versenyen és a következő futamon sem, mivel rosszul érezte magát.
– 2012-ben Malajziában Perez a Sauberrel szinte lenyomta a pályáról Fernando Alonsót, és a második helyen ért célba a versenyen.
– 2013-ban Monacóban Perez a McLarennel nagyon rosszul szerepelt, összeütközött majdnem minden világbajnokkal és különösen Kimi Räikkönent kergette az őrületbe.
– 2013-ban Indiában a McLarennél mégis megmutatta, hogy miért igazolták le, az ötödik helyig jutott és sikerült többek között megelőznie Lewis Hamiltont és Kimi Räikkönent.
– 2014-ben Bahreinben a Force India csapatban versenyzett már és dobogóra állhatott a szezon harmadik futamán.
– 2014-ben Kanadában is harcolt a dobogóért, de a negyedik helyen végzett az utolsó körben.
– 2015-ben Magyarországon, a második szabadedzésen súlyos balesetet szenvedett, de szerencsére sérülés nélkül megúszta.
– 2016-ban Monacóban Perez remekül versenyzett és a vizes-pályán kezdődő, majd szárazon végződő versenyen magabiztosan vezetett a Force India versenyautójával.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések