Kétszer Retro: Az elnevezés, amely kétféle értelmet hordoz

Kétszer Retro: Az elnevezés, amely kétféle értelmet hordoz

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


15 éven át erősítette a WRC élmezőnyét, 2006 óta azonban már más terepen fitogtatja képességeit Carlos Sainz, aki továbbra is aktív, dacára annak, hogy már 60 felett jár.

Carlos Sainz, az autósport ikonja, hosszú pályafutást tudhat maga mögött, melynek csúcspontjai közé tartoznak a Rali Világbajnokságon elért sikerei a Ford, Subaru, Toyota, Lancia és Citroen csapataival. Az első világbajnoki címét a Toyotával szerezte 1990-ben, majd több további dobogós helyezést ért el. A váltásra 2006-ban került sor, amikor a Volkswagen Dakar csapatához csatlakozott és 2010-ben az első helyen végzett.

Sainz folytatta Dakar sikereit a Peugeot, Mini és Audi csapataival, tovább növelve legendás státuszát az autósportban. A következetesség és kitartás jellemző rá, amit a versenyzés során is tanúsított. Az autósportban elért eredményei és hozzáállása az autósport ikonjává tette a mai napig, miközben a fiával, a Formula-1 pilótával is büszkén támogatják egymást. Carlos Sainz, az örök matador, halhatatlan nyomot hagyott az autósport történetében.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések