Egy kultikus figurát elevenítve: A Jégember 10 emlékezetes pillanata

Egy kultikus figurát elevenítve: A Jégember 10 emlékezetes pillanata

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Születésnapját ünnepli az örükifjú finn pilóta, ennek alkalmából F1-es karrierjének legszebb pillanatait gyűjtöttük egy csokorba 2001-től egészen 2021-ig – Isten éltessen, Iceman!

Kimi Raikkönen pályafutásának főbb állomásai közé tartozik bemutatkozása 2001-ben, Ausztráliában, ahol az ideiglenes superlicensz ellenére 7. helyen zárt az első futamon. Az első dobogóját 2002-ben Ausztráliában ünnepelhette, és később még 83 alkalommal is felállhatott a dobogóra a Forma-1-ben.

A generációváltás jeleként emlékezetes volt 2003, Malajzia, ahol Raikkönen megnyerte az első versenyét. Ez a siker jelezte, hogy az új generáció érkezik az F1 élmezőnyébe, és később komoly versenyzőként említették.

2004-ben Belgiumban emlékezetes futama volt, ahol csak egy ponttal szerepelt a McLaren-ben, de a következő évben Spában újra felragyogott és megnyerte a versenyt, ellopva a show-t Schumacher elől.

A 2005-ös szezonban is emlékezetes futamokat hozott, például Spanyolországban, ahol kiemelkedő teljesítménnyel megnyerte a versenyt, erős ellenfeleivel szemben. Egy hihetetlen felzárkózás is szerepelt pályafutásában, amikor Japánban az utolsó körben előzte meg az addig vezető versenyzőt és megnyerte a futamot.

2007-ben Ausztráliában Raikkönen már a csúcson teljesített, és Michael Schumacher visszavonulása után egyből nyert egy futamot, jelezve, hogy a jövőben is számítani lehet rá a versenypályákon.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések