Az Egyik Legjobb Formula-1-es Kör, Ami Még Ma Is Lenyűgöz

Az Egyik Legjobb Formula-1-es Kör, Ami Még Ma Is Lenyűgöz

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Ezzel a jelzővel illetik Ayrton Senna produkcióját a 1993-as Európa Nagydíjon, ahol a brazil legenda pályafutása egyik legnagyszerűbb és legemlékezetesebb versenyét futotta a McLarennel.

A McLaren-Ford csapat az adott évben már nem mutatott olyan dominanciát, mint korábban a Honda által hajtott autók. 1993-ban az irányítást a Williams és Alain Prost szerezte meg, de Ayrton Senna ennek ellenére öt győzelmet aratott. Egyiküket a doningtoni futamon, mely az egyetlen alkalom volt, amikor az F1 ezen a brit pályán járt.

A versenyen száraz időmérő után az eső változtatta meg a helyzetet, csökkentve a Williamsek előnyét. Senna nem rajtolt túl jól, de fantasztikus előzéseivel hamar beelőzte ellenfeleit. Végül magabiztosan nyerte a versenyt, egyedül Hackett nem tudta megelőzni a célig.

Prost versenye zűrzavaros volt, többször bokszba kellett mennie, míg Senna és Herbert kevesebb alkalommal álltak meg. A videó láthatóan megmutatja, hogyan hajtotta Senna az adott futamot, beleértve azt a híres első kört.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések