Retro – A brazil első bajnoki címe

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Nelson Piquet végig szenvedett a sivatagi hőségben az 1981-es évad utolsó futamán: a leintést követően úgy kellett kiemelni autójából. A Brabham pilótája azonban ekkor már az F1 világbajnokának mondhatta magát.

1981-ben a Formula-1 világbajnokság az egyik Las Vegas-i nagydíjjal ért véget, ami az első verseny volt a városban. A Caesars Palace Grand Prix néven megrendezett verseny a világhírű kaszinó nevében került megnevezésre, és a kaszinó parkolójában épült ki a pálya. A bajnoki címért három versenyző volt esélyes: Carlos Reutemann vezetett egy ponttal a Brabham pilótája, Nelson Piquet előtt, míg Jacques Laffite a Ligier csapatában hat pont hátránnyal volt.
Az új pálya előnyére váltott a Williams csapata, Reutemann megszerezte a pole-pozíciót csapattársa, Alan Jones előtt. Piquet már a verseny elején küszködött, a rekkenő hőség és a nyakfájás sem könnyítette meg a helyzetét. Bár sikerült negyediknek rajtolnia, később a hetedik helyig visszacsúszott. Azonban a verseny végén ötödikként ért célba, és ezzel megszerezte első világbajnoki címét, míg Alan Jones megnyerte a versenyt.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések