A Mercedes címem váratlan hibája: A részletek, amik beárnyékolták a F1-es autójuk teljesítményét

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


James Allison részletesen beszélt arról, hogy milyen döntéseket hoztak, hogy miért jutottak erre. Így siklott félre a Mercedes autója 2022-ben és 2023-ban.

a padlólemez széleit magasabban tartjuk, akkor több leszorítóerőre lehetünk képesek.”
Allison továbbá elmondta, hogy az autó specifikációjával és a design döntésekkel is voltak problémák. Például a határolólemez tervezésében hibáztak, ami a padlólemez körüli széleken helyezkedik el, és az aerodinamikai hatásokat kell minimalizálnia. A Mercedes ezen a területen nem találta meg a megfelelő egyensúlyt, ami negatív hatással volt az autó teljesítményére.
Allison számára a tanulság az volt, hogy a csapatnak korábban, a tervezési folyamat kezdetén kell felismernie ezeket a problémákat és időben orvosolni őket. Így lehetőségük van a fejlesztések és a tesztelések során többféle megoldást kipróbálni, hogy megtalálják a legjobb eredményt hozó megoldást.
Ezért a Mercedes technikai csapata 2024-re újra alaposan átdolgozza a gépet és törekednek arra, hogy a tapasztalatokból levonják a megfelelő következtetéseket és javítsák a jövő évi autót.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések