Perez rajtbüntetése: Harmadik helyét veszítette a feltartózás miatt

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Az eredetileg harmadikként kvalifikáló Sergio Perezt három hellyel hátrébb sorolják az Ausztrál Nagydíj rajtrácsán: Norris, Leclerc és Piastri nyer ezzel pozíciókat.

Az Ausztrál Nagydíj rajtrácsa módosult az időmérő végeredményéhez képest. Sergio Perez a harmadik pozíció helyett hatodikként rajtol, mert három hellyel hátrébb sorolták a versenyfelügyelők döntése alapján. Ennek következtében Lando Norris az új harmadik, Charles Leclerc az új négyedik, míg Oscar Piastri az új ötödik rajthelyet kapta meg.
A Perez elleni döntés indoklása szerint a Red Bull figyelmen kívül hagyta Nico Hülkenberg közeledését, így Perezt vétkesnek találták a feltartás miatt. A stewardok a dinamikus helyzet miatt enyhébb büntetést szabtak ki, de szükségtelennek ítélték a Hülkenberg feltartását. Pierre Gasly figyelmeztetést kapott, mert átlépte a fehér vonalat a pályán.
A felügyelők által kiadott rajtsorrend szerint Max Verstappen áll az élen, mögötte Carlos Sainz és Lando Norris rajtolnak a második illetve harmadik helyről. A 2024-es szezon egyéb versenyzőinek sorrendje is megváltozott a döntések hatására az Ausztrál Nagydíj előtt.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések