A meleg: A Mercedes W15 kihívása és nagy ellensége

A meleg: A Mercedes W15 kihívása és nagy ellensége
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Kirajzolódott egy mintázat James Allison műszaki stábja számára: ahogy az aszfalt melegszik, az F1-es autó gyengébben teljesít napon belül. A megoldás lehet gyors és komplikált.

A Mercedes csapat a Szahírban, Dzsiddában és Melbourne-ben tartott edzéseken tapasztalt gyengéségek miatt aggódik: az autókban ismét jelentkeztek a megszokott problémák, mint a tapadás hiánya és az instabil hátsó rész. A csapat egyelőre keresi az ideális beállításokat a problémák megoldásához, melyeknek forrását még nem értik teljesen.

Az Ausztrál Nagydíjon a Mercedes szombati és időmérős teljesítménye közötti hullámzásra figyeltek fel, melyet a hőmérséklet különbségeivel hoztak összefüggésbe. A gyengébb teljesítményt magasabb hőmérséklet mellett a gumikontaktus változása okozhatta, ami felvetette a beállítások módosításának szükségességét.

A csapat műszaki igazgatója, James Allison fontosnak tartja a minta felismerését, miszerint az autó teljesítménye hőmérsékletfüggő. A további javításhoz azonban mélyebb, aerodinamikai és felfüggesztési változások lehet szükségesek. Allison szerint a problémák megoldása lehet gyors és egyszerű, vagy bonyolultabb és hosszabb folyamat eredménye lehet.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések