Qiddiya: A mobilitás jövőjéről nyolc lépésben

Qiddiya: A mobilitás jövőjéről nyolc lépésben

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Abdulaziz Alaqel, a Qiddiya komplexum fejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója nyolc pontban tette közzé az újonnan épülő, jövőbeli szaúdi F1-es pálya mobilitási tervét.

A Szaúd-arábiai F1-es Nagydíj a Dzsiddából a Rijád melletti Qiddiya komplexumba költözik, ahol Alexander Wurz és Hermann Tilke tervei alapján épül meg a 21 kanyarból álló, szintkülönbségeiben gazdag versenypálya.

Az igazi különlegesség az lesz, hogy a pálya legmagasabb és legalacsonyabb pontja között 108 méteres szintkülönbség lesz. A Qiddiya Grade 1-es besorolású lesz, amely célja az F1-en kívül más motorsport-sorozatoknak, valamint regionális és nemzeti bajnokságoknak is otthont adni.

Abdulaziz Alaqel, a Qiddiya megaprojekt menedzsere a mobilitási tervet nyolc pontban foglalta össze, törekedve a könnyen megközelíthető és fenntartható mobilitásra, valamint az innovatív megoldások és környezetvédelmi szempontok figyelembevételére. Az új létesítmény 48 millió látogató befogadására lesz képes, megfizethető opciókkal mindenki számára.”

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések