Perez megvédte a „dél-amerikaizó” Markót

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Perez megvédte a „dél-amerikaizó” Markót

Helmut Marko váltotta ki a vitát (nem csak az osztrák oktatási rendszer földrajzi ismereteivel kapcsolatban), amikor azt nyilatkozta, hogy Sergio Perez nem tud olyan összeszedett lenni, mint például Vettel vagy Verstappen, mert „dél-amerikai” (sic!) versenyzőként más a mentalitása. Külön pikantériát ad ennek az ügynek, hogy ez a kijelentés a időmérős teljesítmény kapcsán hangzott el, pedig a harmadik legtöbb pole-t eddig egy (valóban nem dél-amerikai, ellentétben Perezzel) dél-amerikai pilóta, Ayrton Senna érte el…

Marko később nehézségek árán kérte elnézést a szavaiért, és mint a mexikói (nem dél-amerikai, hangsúlyozzuk) versenyző elmondta, ez megtörtént egy privát beszélgetés keretében is: „Volt egy négy szem közti beszélgetésünk, elnézést kért, és ez volt az, ami számomra a legfontosabb. Tovább fogunk lépni, mert az a személyes kapcsolatunk alapján tudom, hogy nem úgy értette, és sokat segít” – mondta Perez, majd hozzátette, hogy ha nem ismerné Markót, akkor sértőnek találta volna a származására vonatkozó megjegyzéseket: „Elfogadtam a bocsánatkérését, mert ismerem Helmutot, viszont a megjegyzést önmagában sértőnek érezhettem volna. De így nem tűnt annak, és bármit mondunk is a sajtónak, az nem ugyanaz, mint amikor egymás között beszélünk” – folytatta a világbajnoki ezüstéremre hajtó versenyző, aki teljesen fel akarta menteni az 80 éves szakembert a szavai alól:

A képen nem dél-amerikai versenyző látható. „Mindannyian hibázunk, nekem a legfontosabb az volt, hogy elfogadtam a személyes bocsánatkérését, hogy a sajtóban és a közösségi médiában mi történik ezután, az már nem rajtam múlik. A megjegyzés önmagában nagyon sértő, de a személyes kapcsolatunk segített nekem megérteni őt” – mondta Perez, hozzátéve, hogy nem tekinti személyes sértésnek Marko szavait.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula.hu

Kapcsolódó bejegyzések