Ocon kitart: nincs büntetés a csapata ellen

Ocon kitart: nincs büntetés a csapata ellen

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Tíz év alatt csak egyetlen fiatal pilóta kapott F1-es szabadedzést épp Montrealban, de Ocon állítja, hogy nem büntetésből adták oda autóját Jack Doohannek.

Az Alpine F1-es csapata Esteban Ocon távozásáról döntött a szezon végén a Monacói Nagydíj után történt incidenset követően, ahol összeütközött csapattársával.

Annak érdekében, hogy Ocon új kihívások elé nézzen, és mert év végén távozik az istállótól, a csapat a teszt- és tartalékversenyző, Jack Doohant jelölte ki az autó vezetésére az első szabadedzésen.

Ocon cáfolta, hogy Doohan beültetése valamilyen büntetés lenne, inkább arra hivatkozott, hogy rajtbüntetése miatt már hátrányból indul a hétvégén, így logikus volt ebben a fordulóban a fiatal versenyző bevetése.

Az Alpine-nál töltött öt év után Ocon büszke a csapattal elért eredményeire, de úgy érzi, hogy eljött az ideje más, izgalmas kihívásoknak. A francia versenyző szerint a távozás és a monacói incidens között nincs közvetlen összefüggés, inkább hosszú tárgyalások és közös döntéshozatal előzte meg a szakítást.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések