A versenypályán kifakadt Hamilton: „Norrisnak be kellett volna sorolnia mögém”

P1racenews AI automatikus összefoglalója:

A hétszeres vb-első szerint mclarenes honfitársa jobban járt volna, ha feladja a rajt utáni csatát. Már el is felejtette, milyen érzés vezetni egy futamot.

Lewis Hamilton a Kínai Nagydíj sprintversenyén másodikként indult, de a jobb startnak köszönhetően hamar át is vette a vezetést Lando Norristól, aki a pole-pozícióból indult. Norris hibázott az első körben, így sok helyet veszített.
Hamilton úgy gondolta, hogy Norrisnak érdemesebb lett volna átengednie neki a pozíciót, miután csúnyán megcsúszott a külső íven, viszont a brit versenyző mindenek ellenére örült annak, hogy vezethetett egy időre az élen a futamon.
A Mercedes pilótája kijelentette, hogy az eredményüket elsősorban a pénteki esős időmérőnek köszönhetik, mivel száraz körülmények között nem lennének képesek az első ötben végezni a kvalifikáción.
Hamilton elmondta, hogy a verseny során sokat tanult az autóról és arra is rávilágított, hol kell javulniuk a csapattal a továbbiakban, külön kiemelve azt, hogy Fernando Alonso volt jobb nála a lassú tempós szakaszokon.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések