Az öröm és meglepetés összjátéka: Norris nem számított a tempójukra

Az öröm és meglepetés összjátéka: Norris nem számított a tempójukra

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Bahreini Nagydíjat hatodikként záró Norris szerint közel járnak a Mercedeshez, ám Russell korai kerékcseréje miatt tudott ilyen közel kerülni hozzá. A brit Szaúd-Arábiában erősebb tempót vár.

A McLarentől erősebb szezonkezdést láthattunk, mint 2023-ban, hiszen Lando Norris hatodik lett a Bahreini Nagydíjon, George Russell Mercedesétől mindössze másfél másodpercre. Oscar Piastri, Norris csapattársa, pedig nyolcadik helyen végzett és pontot szerzett. Norris elmondta, hogy elégedett az eredményükkel, bár szerinte Russell egy nem ideális stratégiát követett, ami miatt közel kerültek hozzá.

Norris úgy véli, hogy Russell-lel hasonló tempót mentek, de a Ferrari és a Red Bull erősebbek voltak. A McLaren azonban örül annak, hogy szorosan tudott versenyezni a Mercedesszel és reméli, hogy más pályákon is ilyen tempóban lesznek. A McLaren az időjárástól is erősen függ, de bíznak abban, hogy harcban tudnak maradni a versenyeken, még akkor is, ha az ellenfelek erősebbek.

Norris szerint a McLaren erősebben szerepel majd a következő versenypályákon, például Szaúd-Arábiában, ahol más karakterisztikájú pálya vár rájuk. A brit pilóta pozitívan áll az új kihívásokhoz, és bízik abban, hogy javulnak majd a teljesítményükön az új pályán. Bár még sok fejlődési terület van, a csapat örül annak, hogy pozitív változásokat tapasztalnak az autójukban és fellépésükben a szezon kezdete óta.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések