Az „Állati izgalmas kezdés az F1-es Brit Nagydíjon Norris elsőségével

Az „Állati izgalmas kezdés az F1-es Brit Nagydíjon Norris elsőségével

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A McLaren hazai versenyzője volt a leggyorsabb az első silverstone-i edzésen, de az élcsapatok közül a Red Bull, a Mercedes és a Ferrari sem használta a lágy gumikat.

A Formula-1-es Brit Nagydij hétvégéje Felhős időben, de száraz aszfalton kezdődött Silverstone-ban, ahol a Red Bullnál Isack Hadjar vezette Sergio Perez autóját, az Alpine-nál Jack Doohan Pierre Gasly helyén, a Williamsnál Franco Colapinto Logan Sargeant gépében, míg a Haasnál a 2025-re frissen bejelentett Oliver Bearman Kevin Magnussen helyén kapott lehetőséget az első szabadedzésen.

Az autómentés miatt Yuki Tsunoda pörgése miatt piros zászlós szünetre került sor az edzésen, de végül folytatódhatott a gyakorlás. A Mercedesek kemény gumikon jó tempót mutatva vezettek, de a közepes abroncsoknál Max Verstappen került az élen, mögötte George Russell és Charles Leclerc következett.

Az 1. szabadedzést Lando Norris nyerte meg a McLaren-Mercedes párosával, Lance Stroll lett a második, míg Oscar Piastri a harmadik helyen végzett. Az eredményeket az Aston Martinék lágy gumikra váltása árnyékolta be, míg a legjobban osztrák Bearman szerepelt a beugrók közül a 14. pozícióval.”

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések