Newey-ban felmerült az F1-es kiszállás Senna halála után

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Newey-ban felmerült az F1-es kiszállás Senna halála után

Adrian Newey, a Formula-1 történetének egyik legnagyobb tervezője, olyan autókat teremtett, amelyek futamokat és világbajnokságokat nyertek, például a Williamsnél, a McLarennél és a Red Bullnál.
Newey kapcsolódik az 1994-es Williams FW16-hoz is, amelyben Ayrton Senna az imolai versenyhétvégén életét vesztette. Bár a baleset pontos okai máig nem tisztázottak, Newey beismerte, hogy hibát követett el az autó tervezésében: „Az autó aerodinamikailag instabil volt, és rosszabbul viselkedett a dombos pályákon. Imola nagyon dombos volt, és az autóval elért időmérő eredmények rendkívüliek voltak. Ayrton nagy önbizalommal próbálta kezelni az autót és fantasztikusan koncentrált.”
Arra a kérdésre, hogy megfordult-e a fejében, hogy elhagyja-e a Forma-1-et a brazil legenda halálos balesete után, Newey azt mondta, hogy természetes volt kétségeket felvetni és kérdőjelezni meg önmagát. Azonban az autótervező folytatta a munkáját, mert az egyszerűen nem lett volna felelős döntés a csapatot zűrzavarban hagyni. Newey szerint a balesetet okozó tényezőket meg kell tanulni, reagálni kell rájuk, és biztosítani kell, hogy ne történhessenek meg újra hasonló esetek a jövőben.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések