A felelősség elkerülése: Magnussen nem vállal felelősséget a Perez-balesetért

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Sergio Perez csalódott, amiért nem vizsgálták Kevin Magnussent a Monacói Nagydíj első körében történt óriási baleset miatt, a dán viszont ártatlannak vallja magát.

A Monacói Nagydíj hatalmas balesettel indult, mely három versenyző – Magnussen, Perez és Hülkenberg – kiesését eredményezte a Kaszinóhoz felfelé vezető emelkedőn történt ütközés következtében. Magnussen és Perez autója összeért, majd a mexikói pilóta megpördült és a falnak csapódott, teljesen megrongálva Red Bull autóját. Hülkenberg is belekeveredett az incidensbe, így mindkét Haas versenyzője kénytelen volt az első körben feladni a versenyt.
A baleset Magussen nyilatkozata alapján valószínűleg annak következménye, hogy Perez nem látta őt a behúzódó fal miatt, és így nem tudott elkerülni együtt az ütközést. Magnussen kifejezte aggodalmát a csapatnak okozott anyagi és munkaügyi terhek miatt.
Perez viszont azt állítja, hogy nem láthatta Magnussent a fedélzeti kamerák alapján, és sajnálatosnak találja, hogy a haasos pilótát nem vizsgálták meg az incident után. Ezzel kapcsolatban a Red Bull versenyzője csalódottságát fejezte ki, de bízik abban, hogy a csapata erősen fog visszatérni a következő futamon.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések