„Nem romlott meg a kapcsolatunk” – Hamilton

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


„Nem romlott meg a kapcsolatunk” – Hamilton

A Formula-1-es Katari Nagydíj vasárnap elrajtolásakor a Mercedesek ütközése okozott meglepetést: Lewis Hamilton, aki a lágy gumikon indult, megpróbált kívülről elmenni George Russell és Max Verstappen mellett, akik közepes keveréket választottak. Azonban a két autó összeért, és Hamilton a sóderágyban kötött ki, kiesve a versenyből, míg Russell egy bokszlátogatás után folytathatta a versenyt és a mezőny végéről feljött a negyedik helyre.

Bár kezdetben Hamilton a rádión azt állította, hogy Russell lökte ki, a felvételek visszanézése után ő maga vállalta a felelősséget az ütközésért. Emellett személyesen is elnézést kért Russell-tól a Mercedes videója alapján. Hamilton elmondta a Sky Italiának, hogy szerinte ez nem rontja meg a két pilóta kapcsolatát: „Úgy gondolom, nagyszerű csapat vagyunk. George-nak és nekem továbbra is remek a kapcsolatunk. Meg fogjuk beszélni a dolgokat és megyünk tovább dolgozni.”

„Tettek hangosabban szólnak, mint szavak.” – írta a Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team a Twitteren, egy videóval, melyben Hamilton elmondja, hogy vállalja a felelősséget az ütközésért. Hozzátette: „Örömmel vállalom a felelősséget az idősebbként. Nem hiszem, hogy George bárhova tudott volna menni azon a ponton. Próbáltam mindkettejük elé kerülni, szóval egyszerűen egy balszerencsés helyzet volt. Én voltam a legrosszabb gumikon a körülöttem lévőkhöz képest, szóval meg kellett próbálnom előretörni. Nagy kockázat, komoly bűnhődéssel.” Hamilton azt is kiemelte, hogy nincsenek problémái Russell-lel, továbbra is jó a kapcsolatuk és együtt dolgoznak.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések