Verstappen nyilatkozata a Newey-ról: ‘Nem olyan drámai’

Verstappen nyilatkozata a Newey-ról: ‘Nem olyan drámai’

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Bár jobban örült volna, ha marad a Red Bullnál a tervező, az F1-es címvédő szerint sokan nem értik, mi is volt a feladata, és nélküle is erősnek tartja a műszaki gárdájukat.

Adrian Newey, a Red Bull Formula-1-es alakulat tervezőzsenije, 2025 első negyedével, közel húsz év után távozik a csapattól. Newey nevéhez fűződik az energiaitalosok 2010-es évek eleji sikersorozata, valamint jelenlegi dominanciájuk. A szakember sikerei, beleértve a Williamsnél és a McLarennél elért eredményeit, az F1 történetének legsikeresebb mérnökévé teszik.
A regnáló világbajnok Max Verstappen szerint Newey távozása nem drámai, hiszen a Red Bull technikai csapata nagyon erős és képes helyettesíteni őt. Verstappen rámutatott, hogy nem próbálta meggyőzni Newey-t a távozásról, és elfogadta döntését.
Verstappen szerint Newey távozásának akár előnyei is lehetnek a Red Bull számára, mert ez lehetőséget teremthet a fiatal tehetségek előrelépésére. A holland pilóta elismeri Newey személyiségét és tudását, ám bízik a csapat többi tagjában is.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések