Gondok az Alpine-nál: „Nem festünk túl jól”

Gondok az Alpine-nál: „Nem festünk túl jól”

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Pierre Gasly nem köntörfalazott a bahreini F1-es teszt végén: nem ott fogják kezdeni a szezont az új autóval, ahol azt akarták. Főnökük is nehéz rajtra számít.

Az Alpine csapata jelentős változtatásokat hajtott végre az autójában a 2024-es Formula-1-es szezonra, azonban a bahreini teszten nem mutatott mást, mint „konzervatív” megjelenést a mezőnyben. Pierre Gasly elismerte, hogy még sok elemet kell megérteniük az A524-es autóval kapcsolatban, és türelemre van szükség ahhoz, hogy kiaknázzák annak teljes potenciálját. A csapat felismerte, hogy agresszív fejlesztésekre van szükségük, hogy csökkentsék a többi csapattól való lemaradást az idény során.

A tesztek során Gasly és Ocon egyetértettek abban, hogy az autó még nem a legversenyképesebb, de az irány többé-kevésbé világos számukra. Ocon elismeri, hogy még rengeteg munka áll előttük, de legalább a megbízhatósággal nem voltak gondok Bahreinben. A csapatfőnök, Bruno Famin hangsúlyozza, hogy bár elégedettek voltak az autó megbízhatóságával, felkészültek arra, hogy kihívásokkal teli szezonra számítsanak, és folyamatosan tanulniuk kell az autóról, hogy fejleszthessék azt az idény során.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések