Verstappenre váró rajtbüntetés a motorcseré miatt

Verstappenre váró rajtbüntetés a motorcseré miatt

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a Red Bull véglegesen elveszíti a regnáló F1-es világbajnok kanadai edzésen használt és meghibásodott motorját.

Max Verstappennek komoly esélye van arra, hogy rajthelybüntetést kapjon a Formula-1-ben a motorcserével kapcsolatosan. A szabályok értelmében egy szezonban csak négy erőforrás használható, Verstappennél már a negyedik motort építették be a RB20-asba a Spanyol Nagydíj előtt. Egy esetleges ötödik motor bevetése tíz rajthelyes hátrasorolást jelentene számára.

A probléma eredete a Kanadai Nagydíj második szabadedzésére vezethető vissza, ahol Verstappennek hiba miatt le kellett állnia idejekorán. A meghibásodott motort a Honda japán központjába szállították, de a Motorsport.com szerint egyre valószínűbb, hogy nem menthető. Ha ez tényleg így lesz, akkor szinte biztos, hogy Verstappennek be kell majd vetnie az ötödik motort.

Egy esetleges motorcserével járó büntetés nagyobb nehézséget jelenthet most Verstappen számára, mint korábbi hasonló esetekben. Az autósportban azóta sok változás történt, a McLaren is komolyabb ellenfél lett, így a címvédőnek nehezebb dolga lenne az előretörés és a győzelem megszerzése. Ennek ellenére Verstappen továbbra is vezeti a világbajnokságot, és rendszeresen növeli előnyét a riválisokkal szemben győzelmekkel.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések