Alonso érzései az új F1 iránt: öröm és csalódás

Alonso érzései az új F1 iránt: öröm és csalódás

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A 400. nagydíjához közelítő Alonso büszke erre a mérföldkőre, de szívesen elcserélné jobb eredményekre – a spanyol a technológiai fejlődésről, a régi és az új F1 közötti különbségekről is beszélt.

Fernando Alonso jövő héten vesz részt Mexikóban F1-es karrierje 400. versenyhétvégéjén, ami ritka a sportág történetében, és Lewis Hamilton is csak a jövő évtizedben érheti el ezt a számot. Alonso elmondta, hogy bár büszke a 400. alkalomra, inkább eredményesebb karriert szeretne. A hosszú pályafutás fizikailag megterhelő volt, de az F1-es autók technológiája fejlődött a kényelmesebb vezetés érdekében.

Alonso szerint a mai versenyek tempója lassabb és kevésbé fárasztó a korábbi évekhez képest. Bár fizikailag felkészültebbek a versenyzők, a mentális terhelés jelentős. Hiányolja a régi idők atmoszféráját, a tankolást, a nagyok mérkőzését és a motorok hangját.

Alonso szerint a jelenlegi Formula-1-et mégis nagyon népszerűvé tette a profi csapatok fegyelme és a korlátozott költségek. Bár ma kevesebb stratégiai lehetőség van, az előbbi éveket az eltérő taktikák és bokszkiállások tették izgalmassá a versenyeket. A jelenlegi akkumulátor-alapú stratégiák szerinte ronthatják a versenyzők motivációját a versenyek során.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések