Milyen biztosítást kössünk, ha négylábú társunk is velünk utazik?

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Milyen biztosítást kössünk, ha négylábú társunk is velünk utazik?

A COVID-19 hatására nőtt a háziállatok száma, akiket a család nem csak a mindennapokban, de nyaralás közben is szeretne magával vinni. Ezen igényt felismerve egyre több szálláshely válik állatbaráttá és szívesen fogadják a kutyákat is.
Van egyéni kisállat-biztosítás, amelyre szükségünk lehet utazás előtt. Ez csökkenti az állatorvosi költségeket, ha bármilyen egészségügyi ellátást igényel a kutya.
Javasolt magunkkal vinni a kutyának a fekhelyét, játékát, tálat és elegendő tápot. Szükséges a gyógyszerek, táplálékkiegészítők, kakizacska, póráz és szájkosár. Ellenőrizni kell az oltásokat és magunkkal kell vinni a kutya útlevelét.
Fontos nagyobb takarókat is hozni, hogy az állat ne ugorjon fel az ágyra, ami sok helyen nem megengedett.
A kisállat-biztosítás tárgya eltérő lehet a biztosítóktól függően, így ajánlott összehasonlítani a különböző termékeket. Gyakran csak baleset esetén fizetik vissza a biztosítási összeget, és kizárnak olyan eseteket, mint a krónikus betegségek, mérgezések, ivartalanítás és gondozói hanyagság miatti problémák. A biztosítási összeg általában 40 000 és 100 000 forint között van, és a kiegészítő díj naponta körülbelül 600 forint. Mindig tanulmányozzuk át, hogy pontosan mire terjed ki a biztosítás.
Fontos a megfelelő utasbiztosítás időben történő megkötése. Ha autóval utazunk, akkor szerepeltessük az autós assistance-t, és ha a kutyánkat is magunkkal visszük, akkor utasbiztosítást kell kötnünk, ami tartalmazza a kisállat-biztosítást is.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula.hu