Az Formula 1 rejtélye: Miért nem Norris elé állt be a safety car?

Az Formula 1 rejtélye: Miért nem Norris elé állt be a safety car?
Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Nem a versenyt vezető mclarenes, hanem Verstappen elé érkezett meg a bokszból a biztonsági autó az F1-es Miami Nagydíjon – az FIA elmagyarázta, mi történt.

A Formula-1 Miami Nagydíján Logan Sargeant és Kevin Magnussen ütközése miatt a biztonsági autót küldték pályára a 27. körben. Ekkor Lando Norris vezette a versenyt, de a safety car Max Verstappen Red Bullja elé állt be a bokszból kijövet. Norrisnak a deltaidőhöz kellett tartania, míg Verstappen lassan haladt mögötte a biztonsági autó miatt.
Bokszkiállása után Norris már olyan előnnyel tért vissza a pályára a biztonsági autó előtt, hogy megőrizte az első helyét. Az FIA magyarázata szerint a biztonsági autó csak néhány méterrel lemaradt Norristól, és húzott még egy kört az autók begyüjtéséért, hogy közben elkezdődjön a pályatakarítás.
Az F1-es riválisok a versenyzés közben azonnal felismerték, hogy Norris nagy előnyben lesz a biztonsági autós fázis után. Carlos Sainz és mások is érezték, hogy Norris nagy valószínűséggel meg fogja nyerni a versenyt. Oscar Piastri szerint Norris még nagyobb előnyre tehettett szert volna, ha a safety car elé kerül.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések