Az F1 mindig a vágyam marad: Mick Schumacher elszántan nyomában apja legendájának

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Nem adta fel annak reményét a német, hogy visszatérjen az F1-be, de ha a WEC-ben tud új karriert felépíteni, azzal is boldog lesz.

Mick Schumacher a 2021-es Formula-2 bajnoki cím megszerzése után debütált a Formula-1-ben a Haas csapatával, ahol két szezont töltött el. Azonban a 2023-as szezonra kikerült a Haas-tól és az F1 mezőnyéből is. Apja, Michael Schumacher volt csapata, a Mercedeshez került teszt- és tartalékversenyzőként, és a csapatfőnök Toto Wolff, valamint a versenyzőpáros, Lewis Hamilton és George Russell is többször dicsérte a szimulátoros munkáját.

2024-ben Schumacher újra versenyezni fog, de nem az F1-ben: a WEC-ben, az Endurance-világbajnokság Hypercar-kategóriájában csatlakozik az Alpine csapatához. Eközben a Mercedesnél továbbra is tartalékversenyző marad, ráadásul szerződései értelmében elsőbbséget élvez, ha ütközés lenne.

Schumacher elmondta, hogy sosem mondott le arról az álmáról, hogy újra a Formula-1-es rajtrácson versenyezhessen. Ugyanakkor nem akar a semmiben vergődni, hanem inkább keres valami mást, ahol versenyezhet és fejlesztheti a képességeit. Ha végül ez az út nem vezet vissza az F1-be, hanem egy másik karrierhez, akkor is boldogan teszi így.

A 24 éves pilóta arról is beszélt, hogy milyen tapasztalatokat szerzett a Mercedes tartalékversenyzőjeként. Most már sokkal jobban tudja, mit akar a csapatától, milyen értéket képvisel, és mit tud adni a csapatnak. Az első F1-es évében nem volt könnyű pontosan felmérni a helyét és meddig mehet el a megjegyzéseivel és minden mással. De most, hogy egy évet dolgozott már George Russell-lel és Lewis Hamiltonnal, már jobban látja, hogy milyen magasra van a léc helyezve és milyen messzire mehet el, így továbbra sem jelent gondot az információk megosztása a jövőben.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések