A hibáért fizetett árat: Ocon és csapata a súlyos ütközésről

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Sem a francia nem változtatna semmin, sem Piastri nem érzi úgy, hogy bármi különleges történt az F1-es USA Nagydíj rajtjánál történt incidensnél.

A Formula-1-es USA Nagydíjon az első körben incidens történt Esteban Ocon és Oscar Piastri között a 2-es kanyarban. Mindkettejüknek ki kellett állnia a versenyből az ütközés következtében: az Alpine már a hatodik körben feladta a versenyt, míg a McLaren újonca a hatodik pozíciót is megtartotta egy ideig, de a tizedik körben ő is be kellett hajtsa a bokszba.

Ocon sajnálta, hogy az autója túl megsérült, mert úgy érzi, jó tempóval rendelkezett az Alpine. Az incidenst úgy értékelte, hogy mindketten megfizették ennek az árát, de nincs semmi, amit változtatna, ha újra kellene csinálnia. Nagyon balszerencsésnek tartja ezt a vasárnapot.

Piastri nem hibáztatta Ocont és úgy érezte, hogy jogosan volt ott. Úgy véli, hogy nem Ocon tett semmi kellemetlent, csak egyszerűen összeértek, és mindkét autó megsérült. Ez az ilyen incidensekkel megtörténhet.

A McLaren csapatvezetője, Andrea Stella elmondta, hogy vízszivárgást észleltek Norris autójában, ezért hívták be a bokszba. Az ütközés miatt az Alpine első kerekével sérülés keletkezett az oldaldoboz alatti vízrendszerben, ami fokozatosan csökkentette a víznyomást, és az autó hőmérsékletei is emelkedtek, ezért a be kellett hívni a boxba.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések