McLaren: Nem volt baj Norris vitatkozásával

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


McLaren: Nem volt baj Norris vitatkozásával

A McLaren sikeres hétvégét teljesített Katarban, ahol Oscar Piastri pole-t és győzelmet szerzett a sprintversenyen, míg Lando Norris dobogóra állhatott. A nagydíjon a csapat újabb kettős dobogót ért el, ami a történelmük ötszázadik pódiumát jelentette, ráadásul megdöntötték a kerékcsererekordot is, mindössze 1,8 másodperc alatt.

Bár voltak rajongók, akiknek nem tetszett a verseny végén történt csapatutasítás, miszerint Norrisnak kellett tartania a pozíciót, és nem támadni Piastrit, a csapatfőnök, Andrea Stella magyarázatot adott a döntésre. Stella kiemelte, hogy a versenyzők egész hétvégén nagyon közel voltak egymáshoz, és óriási eredménynek tartják az elért eredményeket. Emellett nem akartak felesleges kockázatot vállalni, figyelembe véve, hogy korábban Norrisnak kiesett egy versenyről a negyedik helyről visszaesve a kilencedikre.

Stella elmondása szerint a csapat nem akarta a versenyzőket arra ösztönözni, hogy szabálytalanul próbálják megelőzni egymást, és büntetést kapjanak a pályahatárok miatt vagy kerékvetőket használjanak a tempójuk növeléséhez. Norris kezdetben nem fogadta jól az üzenetet, de a csapatfőnök szerint nincs gond a kétkedéssel, és értékelte, hogy a versenyzők proaktívak és konstruktívak a helyzetek kezelésében. A csapat kultúrájának része, hogy lehetővé teszik a versenyzőknek, hogy véleményüket elmondják, és ezután újra megvizsgálják a helyzetet és visszajelzést adnak.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések