Marko: Hamilton büntetés nélkül maradt – Fura helyzet

Marko: Hamilton büntetés nélkül maradt – Fura helyzet

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A hétszeres F1-es világbajnok silverstone-i defektes gumival elért győzelmével állította kontrasztba a Red Bull tanácsadója Sergio Perez montreali büntetését.

A Formula-1 Kanadai Nagydíjának vasárnapi futamát Sergio Perez balesete korán befejezte, ő a top 10-en kívül autózott és három rajthelyes hátrasorolást kapott a következő versenyre. A Red Bull csapat szerint nem igazságos ez a büntetés, mivel változó körülmények között versenyzett és megpróbálták visszahozni az autót. Pérez sérült autójával még visszapillantva is visszatért a bokszba, de a hátsó szárnya annyira sérült volt, hogy a felügyelők szerint nem biztonságos volt versenyezni vele.

A Red Bull másik versenyzője, Max Verstappen, megnyerte a futamot, és Helmut Marko szerint ismét Verstappen különleges képességei hozták meg ezt a győzelmet. A holland versenyzőnek köszönhetően a Red Bull csapatnak idei hatodik győzelmét szerezte a kanadai Nagydíjon. Marko úgy véli, hogy Verstappen képességei döntőek voltak a győzelem szempontjából, amelyet más versenyzők valószínűleg nem tudtak volna elérni. A versenyről hosszasan vitatkoztak a szakértők, mert az esőben induló, de száraz pályára váltó futamon a körülmények folyamatosan változtak és számos versenyző hibázott.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések