Verstappen már nem kísérletezne a legendás előzéssel az F1-ben

Verstappen már nem kísérletezne a legendás előzéssel az F1-ben

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Már kilenc éve történt, de nehéz elfeledni Max Verstappen manőverét Spában, a Blanchimont kanyarban: az újonc hollandot Helmut Marko is megrótta vakmerőségéért.

A Toro Rosso fiatal versenyzője, Max Verstappen, 2015-ben debütált a Forma-1-ben és azonnal lenyűgözte a mezőnyt merész előzéseivel, köztük a Belga Nagydíjon végrehajtott ikonikus Blanchimont-manőverével, mely során a 18. helyről 8. pozícióba előzte meg Felipe Nasr Sauberjét. Verstappen megemlítette, hogy ezt a manővert az iRacing szimulátorjátékkal gyakorolta be korábban. Az árnyékból a fénybe című dokumentumfilm során elárulta, hogy a szimulátorral való tapasztalatai máshogy hatottak, mint a valóságban, hiszen a tapadás és a sebesség eltért a valós körülményektől.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko, nem nézte jó szemmel a manővert, és utólag Verstappen is belátta, hogy a kockázat nem éri meg a dicsőséget. Az akkor 17 éves Verstappen azt mondta, ma már nem vállalna ilyen felelőtlenséget, noha korábban büszkén bevállalta, hogy bebizonyítsa, mire képes. A Holland Nagydíjgyőztes Jos Verstappen szintén meglepődött, amikor megtudta, hogy fia előzetesen gyakorolta a manővert a szimulátorban, és azt mondta, hogy a fej-fej melletti harcban már sejtette, hogy nem fogja feladni a pozíciót.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések