Russell elismerése: Lewis önként adta át az új első szárnyat

Russell elismerése: Lewis önként adta át az új első szárnyat

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Először pénzfeldobással akartak dönteni a fejlesztésről, de a hétszeres F1-es világbajnok lemondott róla. Wolff állítja: továbbra is egyenlő a bánásmód a pilótákkal.

A múlt hétvégi Monacói Nagydíjra a Mercedes több újítással készült, köztük egy új első szárnnyal, amit csak George Russell autójára szereltek. Russell az időmérőn legyőzte Hamiltont, aki végül a hetedik helyen zárt mind a kvalifikáción, mind a futamon. Hamilton pozitív kontextusban fogalmazott a fejlesztésekről, bár tudja, hogy idén már nem lesz esélye Russell legyőzésére. Russell elárulta, hogy Hamilton ajánlotta fel neki az új szárny használatát a hétvégén, ezzel az egyezségüknek a pénzfeldobásra már nem lett volna szüksége.

Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője továbbra is egyenlő bánásmódot ígér mindkét pilótája számára. Wolff szerint az ilyen feszült helyzetekben is igyekeznek megfelelő egyensúlyt teremteni a csapaton belül. Hamilton és a Mercedes közötti kommunikációs feszültségek nem csak a szárny kapcsán jelentek meg Monacóban, hanem a gumitaktikával is akadtak problémák a verseny alatt.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések