A fordított rajtrács: Wolff szerint egy ostoba verseny

P1racenews AI automatikus összefoglalója:

A Mercedes F1-es főnöke nem rajong ugyan a sprintekért, de olyan tekintetben örülne a fordított rajtrácsnak, hogy azzal végleg elkülönülnének a nagydíjaktól.

A Formula-1-es sprinthétvégék 2021-es bevezetése óta vitatottak mind a sportágban, mind a rajongók körében. A legújabb bejelentés szerint 2024-ben hat helyszínen tartanak majd szombati rövidített futamot, de még nem tudni, hogy pontosan milyen változtatásokat hajtanak végre a megvalósítást illetően.

Valószínűnek tűnik, hogy a program sorrendje megváltozik a sprinthétvégéken, pénteken lenne a sprint időmérő, szombaton a sprint futam, majd a megszokott időpontban vasárnap a nagydíjpályákra tervezett időmérő. Ezek mellett felmerült az ötlet, hogy részben fordított rajtrácsos felállást vezessenek be a szombati versenyeken.

Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatának vezetője is nyilatkozott a sprintekről és a lehetséges változtatásokról. Bár ő maga nem rajong a rövidített távú futamokért, támogatja az események sorrendjének változtatását és a fordított rajtrács bevezetését. Szerinte ezek a változások kiszámíthatatlanabbá tennék a versenyeket és frissen tartanák az eseményeket.

Bár még sok a kérdőjel a sprinthétvégék formátumával kapcsolatban, Wolff bizalommal tekint Stefano Domenicali és csapata döntéshozatala felé, és reményét fejezi ki, hogy a megfelelő változtatásokat hozzák majd meg.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések