Leclerc remekel, Red Bull küzdelmei: legfrissebb F1 hírek a péntekről

Leclerc remekel, Red Bull küzdelmei: legfrissebb F1 hírek a péntekről

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Ferrari hazai pilótája kezdett legjobban Monacóban, feltámadni látszik a Mercedes, Imolánál is nagyobb gondban Verstappenék: ez történt az edzésnapon.

A Formula-1-es Monacói Nagydíj első két szabadedzése izgalmas eseményekkel zajlottak pénteken. A Mercedesek és a McLarenek domináltak az első négy helyen, de Leclerc is közel került hozzájuk, annak ellenére, hogy nem használt lágy gumit. A második szabadedzésen Leclerc végzett az élen, Hamilton pedig a második helyen zárt. A Ferrari örülhetett, de Sainz kicsit lemaradt.
A Mercedesnél is elégedettek voltak Hamilton és Russell teljesítményével, bár voltak gondjaik a gumikkal és a fékkel. A Red Bull csapata kritizálta az autó kezelhetőségét, és szerintük a Ferrari előttük van. A csapatok pályaspecifikus fejlesztéseket vittek Monacóba, főként a hátsó szárnyon végeztek módosításokat.
Továbbá, a Red Bullnál Sergio Perez az első számú opció a második ülésre, a vezető mérnök, Paul Monaghan meghosszabbította a Red Bullnál. Az F1-en kívül a MotoGP Katalán Nagydíján Aleix Espargaro ért el győzelmet, és Barcelonában zajlottak a versenyek. A MotoGP mellett a Formula-2 és a Formula-3 is izgalmas időmérőkkel kezdte a hétvégét Monacóban.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések