A Leclerc-show és a pattogó Red Bullok Monaco Grand Prix-n

A Leclerc-show és a pattogó Red Bullok Monaco Grand Prix-n

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Leclerc az élen, Lewis Hamilton mögötte: a Red Bullok nem tűntek túl magabiztosnak pénteken. Ez történt az F1-es Monacói Nagydíj második szabadedzésén.

Charles Leclerc lenyűgöző teljesítményt nyújtott a Monacói Nagydíj második szabadedzésén, megelőzve versenytársait 1 másodperccel a közepes gumikon. A Ferrari pilótájának autója kényelmesebb és kiegyensúlyozottabb volt a többiekhez képest, ígérve a holnapi finomhangolásra jó alapokat. A Red Bull csapatnak nehézkes volt a tempó megtalálása, a Mercedes viszont remek formát mutatott, különösen Lewis Hamilton második helyezésével.

Az autók viselkedése is kulcsfontosságú volt: a Red Bull versenyzői panaszkodtak az autó extrém pattogására, míg a Williams és az Aston Martin biztató tempót mutatott. A McLaren és az Alpine pedig változtatásokat eszközölt a beállításokban. A pilóták feszegették határaikat, többször is hibáztak, így az időmérőn egy kritikus tényezővé válhatnak az edzések alatti tapasztalatok.

Az első szabadedzés végeredménye alapján Leclerc vezet Hamilton és Alonso előtt, de a pénteki edzések alapján nehéz lehet megbecsülni az erősorrendet. Ezúttal nem volt piros zászlós fázis, de az autók kiszámíthatatlan viselkedése és a pilóták hibái kihathatnak az időmérőre és a versenyre is.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések