Leclerc parádésan, Magnussent kizárták – a legfrissebb F1-es hírek a hétvégéről

Leclerc parádésan, Magnussent kizárták – a legfrissebb F1-es hírek a hétvégéről

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Túljárt a McLaren eszén a Ferrari, újra szenvedett a Red Bull, Magnussen eltiltást kapott, szépen debütált az újonc, Marc Marquez futamot nyert – vasárnapi F1-es és nem F1-es hírek és sztorik.

A Ferrari szenzációs győzelmet aratott hazai pályán, kompenzálva a McLaren tempófölényét Charles Leclerc kiváló gumikezelésével és a csapat taktikájával. A Scuderia történelmi eredményt ért el a 20. győzelmével ugyanabban a pályán az F1 történetében. Leclerc az érzéseiről beszélt a futamgyőzelem után, míg csapattársa, Sainz hangsúlyozta az új padlólemez hiányosságait. A McLaren nagy vesztesként zárta a versenyt, holott reális esélyük volt az élre lépni a konstruktőri trónon, de végül csak a 2. és a 3. helyen végeztek.

Verstappen szerint nem érzi reálisnak a világbajnoki címet a Red Bull teljesítménye alapján. A Red Bull hibázott a monzai szárnyával, ami fontos szerepet játszott a csapat teljesítményében, Marko szerint Newey távozásával lehetne segíteni. A büntetett Magnussen és Gasly véleménye eltér az ügyükben, míg a boldog Colapinto személyes pontszerzésért harcolt és bár csak a 12. helyen ért célba, elégedett volt a bemutatkozó versenyével.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések