A győzelemre törő Red Bull: Verstappen címe a prioritás

A győzelemre törő Red Bull: Verstappen címe a prioritás

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Bár még a konstruktőri elsőségről sem mondtak le, Helmut Marko szerint az egyéni címvédés az elsődleges. Beszélt a Horner-ügyről és Newey távozásáról is.

A Red Bull csapat számára csalódást okozott az Olasz Nagydíj, ahol csak hatodik és nyolcadik helyen végeztek, és mindkét világbajnoki címnél az előnyük tovább csökkent. Max Verstappen jelenleg 62 ponttal vezet Lando Norris előtt, de ez a vezetés gyorsan elolvadhat, ha nem sikerül javítani az autó teljesítményén. A csapat célja továbbra is Verstappen világbajnoki címének megszerzése. Bár Sergio Perez nem rossz versenyző, de nem volt elég gyors az idényben, és prioritás, hogy Verstappen diadalmaskodjon.

Helmut Marko szerint a belső zűrzavarok, mint Horner vizsgálata vagy munkatársak távozása, nem közvetlenül okozták a Red Bull technikai problémáit, inkább a fontos emberek távozása a kulcs. A csapat designere, Newey távozása sem közvetlenül okozta a nehézségeket, mivel már tavasszal sem foglalkozott a versenygép részleteivel. Marko megerősítette, hogy Verstappen hosszú távú tervei a Red Bull csapattal vannak, és 2025-ben biztosan marad, míg a 2026-os szezon még távoli jövő. Jelenleg a csapat teljes erőbedobással a 2024-es világbajnokságra koncentrál.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések