Az F1 divatfőnöke szerint: „Kimi az F1-be fog jutni és sikeres lesz”

Az F1 divatfőnöke szerint: „Kimi az F1-be fog jutni és sikeres lesz”

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Mercedes csapatfőnöke ugyanakkor jelezte: le akarja venni a nyomást a 17 éves juniorjuk válláról, akit már Hamilton potenciális utódjaként emlegetnek.

Lewis Hamilton bejelentése után, hogy a Ferrari csapatához csatlakozik 2025-ben, Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője úgy fogalmazott, hogy merész lépésekre van szükség a jövő évi pilótaválasztáskor. Az egyik potenciális merész választás lehet Andrea Kimi Antonelli, a mindössze 17 éves Mercedes junior versenyzője, aki debütált a Formula-2-ben. Toto Wolff kiemelte, hogy Kimi hosszú ideje a Mercedes juniorcsapatának tagja, és bár tehetséges pilóta, még fiatal, és a Formula-1-be vezető útját is végig kell járnia.

James Vowles, a Williams csapat vezetője elismerte Antonelli tehetségét, de hangsúlyozta, hogy nem biztos, hogy a Williams csapatban fog debütálni. Vowles elmondta, hogy a Williams is befektet a fiatal tehetségekbe, és programot indítottak a következő pilótanemzedék nevelésére. A Mercedesnél munkát vállaló Vowles szerint Toto Wolffnak sok opciója van a jövő évi pilótaválasztásra, például Alex Albon és Logan Sargeant is a listán szerepel. Vowles szerint a következő hat hónap alakítja majd a döntéseket a csapatnál.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések