„Két döntéssel vesztettük el a győzelmet” – Norris

„Két döntéssel vesztettük el a győzelmet” – Norris

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A brit szerint se a kiállás köre, se a választott gumi nem volt megfelelő a silverstone-i F1-es futamon. A McLaren-főnök levette pilótájáról a felelősséget.

A Formula-1 Brit Nagydíjának esős szakaszában Lando Norris vezetésével szépített a McLaren sorozatban harmadszor, azonban a slick gumira való késői váltás miatt a mezőny végére csúszott. Max Verstappen pedig a pályán maradt, és Norris-t is megelőzte a kemény gumikon. Norris magára nézve kritikus volt, elismerve, hogy rossz döntést hoztak a lágy gumik miatt, ami a győzelmet is eldöntötte.

Norris hangsúlyozta, hogy nem voltak elég gyorsak, s úgy érezte, még a tökéletes stratégiával sem nyerhettek volna. A csapatfőnök, Andrea Stella ugyanakkor hárította Norris felelősségét, kijelentve, hogy a csapatnak határozottabbá kellett volna lennie a döntésekben. Emellett úgy véli, hogy még a közepes gumikkal sem biztos, hogy megelőzhették volna Hamiltont a verseny végén. Norris pedig arról beszélt, hogy csalódtak, mivel ismét elveszítettek egy győzelmet, holott rengeteg pozitívumot is láthatnak a teljesítményükben.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések