Vettel: „Jelenleg nincs más terv” – Intenzív Porsche-teszt után

Vettel: „Jelenleg nincs más terv” – Intenzív Porsche-teszt után

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Jövő héten a visszavonult négyszeres F1-es világbajnok a német márka hypercarját fogja tesztelni a Le Mans-i felkészülés jegyében: izgatott, de…

A Porsche Penske Motorsport bejelentette, hogy Sebastian Vettel részt vesz a jövő heti aragóniai teszten, ahol először vezetheti a hypercart. Vettel visszavonulása óta először ül autóba más kategóriában, a Porsche 963-as pedig győzött a WEC-katari versenyén. A német pilóta komoly felkészülésen és csapategyesítésen esett át a teszt előtt, és izgatottan várja az új kihívást. A Porsche Motorsport alelnöke szerint nagyon örülnek Vettel érdeklődésének, és nagy támogatást kap a tesztre való felkészülésben.

A 36 órás teszt elsősorban a Le Mans-i 24 órás versenyre való felkészülést szolgálja, ahol a Porsche a 20. győzelméért küzd. Az aragóniai teszten Vettel mellett a gyári versenyzők is részt vesznek. Bár Vettel jelenleg nem tervezi további versenyzést a Porsche-nál vagy az Endurance-világbajnokságon, a Le Mans-i versenyen harmadik gyári autót is indítanak, amelyben még nem ismert a teljes legénység. A Porsche hat autóval lesz jelen a Le Mans-i versenyen, három Penske, két JOTA és egy Proton autóval.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések