Halálos ítéletek: Verstappen és Hamilton faképnél hagyják, Sargeant pusztul

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Vizsgálatok egész sorát folytatták le a felügyelők az F1-es Mexikóvárosi Nagydíj időmérője után, de végül csak a Williams amerikaiját meszelték el.

A Q1-es szakaszban történt esetek miatt Max Verstappen, George Russell és Fernando Alonso beidézték a felügyelőket, mert lassan hajtottak ki a bokszutcából és ezzel gátolták a többieket. Azonban a stewardok úgy döntöttek, hogy nem szankcionálják őket, mivel a versenyzők a deltaidők betartására és a biztonságra hivatkoztak. A stewardok azt is megjegyezték, hogy jobb lenne megtalálni egy megoldást erre a problémára.

Két pilótát, Lewis Hamiltont és Logan Sargeantot a sárga zászlós fázis miatt citáltak be. Hamilton gyorsan felmentették, mivel bebizonyosodott, hogy lassított a vonatkozó szakaszon. Sargeant azonban előzte meg a sárga zászló alatt Yuki Tsunodát, ezért tíz rajthelyes büntetést és két büntetőpontot kapott.

A Williams csapatot is megbírságolták, mert a bokszutcában egy emelőt hagytak szabadon, amelyet Tsunoda eltalált. A csapat elismerte a hibát és elnézést kért. 20 ezer eurós bírságot kaptak, amelyből 10 ezer eurót felfüggesztettek.

Guanyu Zhou pedig túllépte a megengedett sebességet a bokszutcában az időmérő utolsó szakaszában, ezért 500 eurós bírságot kapott.

Továbbá felmerült, hogy Zhou, Russell és Lando Norris nem tartották be a maximumidőket a SC1-SC2 vonal között, de erre vonatkozóan további intézkedésekről nincs információ.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések