Írhat-e az eddiginél is nagyobb történelmet Marquez?

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Hivatalossá vált a MotoGP történetének egyik legnagyobb átigazolása: a spanyol az okokról beszélt, miközben a riválisok nagy eredményeket jósolnak.

Ha szereted a MotoGP-t és szeretnél mindent megtudni a történésekről, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol friss híreket és információkat osztunk meg a MotoGP és más motoros bajnokságokról.
Marc Marquez hivatalosan is bejelentette, hogy 2024-től a Gresini Ducati csapatában fog versenyezni, ahol testvére, Alex Marquezzal fog társulni, helyet foglalva Fabio di Giannantonio helyén.
Ez a motoros átigazolás vitathatatlanul a MotoGP modern korának legnagyobb jelentőségű átigazolása, több szempontból is. Marquez a legnagyobb eredményeket elérő versenyző a jelenlegi mezőnyben; nagyon sikeres 11 évnyi időszakot zár le a Repsol Hondánál, amelytől nem a szerződése lejárta után, hanem azt felbontva távozik; ráadásul nem egy gyári, hanem egy szatellit csapatnál folytat, amely ráadásul nem a legújabb verziójú motort kínálja neki, hanem egy éves technikát – de egyértelműen a királykategória legjobb motorjából.
Marc Marquez a hétvégi Indonéz Nagydíj sajtónapján beszélt a csapatváltás okairól is, miszerint a nehéz időszakon és sérüléseken átesett, és döntést kellett hoznia a pályafutásával kapcsolatban.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések