Spielberg sikeresen elkerüli a szabálytalanságokat az FIA-ban

Spielberg sikeresen elkerüli a szabálytalanságokat az FIA-ban

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Megváltoztak a pályahatárok a Red Bull Ringen: az FIA elmagyarázta, hogy min és miért módosítottak a hétvégi F1-es Osztrák Nagydíjra.

Az FIA jelentős változtatásokat eszközölt Spielbergben a Red Bull Ringen annak érdekében, hogy megakadályozza a pályaelhagyások miatti problémákat a Formula 1-es hétvégéken. A legfontosabb lépés a kilences és tízes kanyar külső ívén elhelyezett sóderágy bevezetése volt, amely segíti a pilótákat a határok egyértelmű és látványos betartásában, valamint az esetleges hibáik következményeinek érzékelésében.

A sóder megakadályozza, hogy a pilóták könnyedén túllépjék a pályahatárt, és ezáltal időveszteséget szenvedjenek a tapadás csökkenése miatt. Emellett az egyes, hármas, négyes és hatos kanyarokban elmozgatták a pályahatárt jelző fehér vonalat, hogy ne lehessen megúszni a kavicságyat az illegális széles kanyarvétellel.

Niels Wittich versenyigazgató szerint az új szabályok segítenek az egyértelmű büntetések kiszabásában és a pilóták pozitívan fogadták az újításokat Sanghajban, így folytatták azokat Spielbergben is. Az átvezető mondat nélkül kiforrott a válasz, minden lényeges információt tartalmaz a cikk tartalmából.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések