Sainz F1-es pályafutása: Csúcsok és sikerek felé vezető út

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Ferraritól kiszorul a szezon végén Hamilton érkezésével a spanyol – sorra vettük, milyen opciók lehetnek számára a folytatásra az F1-ben.

A csütörtöki szenzációs átigazolás következtében Carlos Sainz a legnagyobb vesztes: bár a Ferrari korábban jelezte, hogy szeretné vele is meghosszabbítani a szerződést, most mégis Lewis Hamiltont igazolták a monacói mellé 2025-től, így a spanyolnak távoznia kell Maranellóból 2024 végén.

A lehetséges opciók közül a Mercedes egy nagyon jó lehetőség lehet Sainz számára, hasonló versenyképességgel, mint a ferraris maradása esetében, valamint a Mercedes számára is értékes lehet a spanyol rutinja és stabilitása.

Egy másik lehetőség lehet a Red Bull, ahol Sainz rákerülhetne Sergio Perez helyére 2025-re. A Red Bull jól ismeri a spanyol képességeit, hiszen ő volt a saját neveltje, és jelenleg is jó véleménnyel vannak róla a csapatnál.

Az Aston Martin is egy potenciális lehetőség lehet számára. Ha az egyik ülés felszabadulna az Astonnál, Sainz egy jó választás lehetne a csapat számára, tapasztalatával és győzelemképességével.

Egy másik szál, amit már hónapok óta felmerül, az audis lehetőség. Sainz apjának kapcsolata adott a német márkával, amely 2026-ban száll be a Sauber – jelenleg Stake – gyári motorpartnereként, és amelynek szüksége lehet egy rutinos és erős vezérpilótára a projekt kezdetétől.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések