Az F1 világpályája meglehetősen zaklatott: Horner(es) döntés várható a közeljövőben!

Az F1 világpályája meglehetősen zaklatott: Horner(es) döntés várható a közeljövőben!
Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Verstappen apjának nyilatkozata nagy hullámokat vert, Bahrein nem bánná, ha szombaton maradna a verseny, Carlos Sainz és a McLaren pilótái pedig óvatos optimizmussal értékelték a hétvégét.

A Bahreini Nagydíjat győzelmesen záró Max Verstappen után a Forma-1 világa a Horner-ügy körül volt lázban, melynek középpontjában Christian Horner maradása a Red Bullnál állt. Verstappen édesapja szerint Horner távozása jobb lenne a csapatnak, ezért néhány szakértő, így Ralf Schumacher is, lemondásra vagy bocsánatkérésre szólított fel. Toto Wolff szerint a témában a sportág vezetőségének kell véleményeznie a helyzetet, nem pedig neki.

Az Alpine csapatánál továbbra sem fényes a helyzet, mivel egy újabb fontos szakember, Matt Harman technikai igazgató távozott. Pozitív hír viszont érkezett a McLaren táborából, ahol Oscar Piastri és Lando Norris is elégedetten nyilatkozott a szezonkezdet kapcsán. Carlos Sainz, a Ferrari pilótája elégedetten beszélt az új autó támadókészségéről és elmondása szerint a csapat nem akart szándékosan kiszorítani Leclerc-t a bokszból a Bahreini Nagydíjon.

A Bahreini események kapcsán felmerült a szombati versenyrendezés előnyei is, ahol az egyik fejlesztési irány pénteki és szombati versenyek tartása az ország hétvégi szervezési szokásaihoz igazodva. A hír az F1-en kívülről azonban a katari WEC-szezonnyitással kapcsolatos volt, ahol a Peugeot versenyautó súlyos problémákkal küzdött a hajrában, így végül a 7. pozíciójukat is elveszítették a versenybíróság döntése alapján.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések