A sprintek hatása a MotoGP világbajnoki küzdelmekre

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Martin lett a MotoGP-ben idén debütáló sprintfutamok koronázatlan királya, a régi rendszer szerint viszont Bagnaia még kényelmesebben lett volna kétszeres világbajnok.

A 2023-as MotoGP szezonban, a sprintversenyek bevezetése jelentősen befolyásolta volna a világbajnoki harcot. Ha csak a sprintversenyekből állna a szezon, Jorge Martin lenne a világbajnok a legtöbb győzelemmel és ponttal. Francesco Bagnaia a második helyen végezne a sprintversenyek eredményei alapján.

Egy sprint nélküli világbajnokságban Bagnaia lenne az első, máris megszerezve a második MotoGP világbajnoki címét, Martin pedig a második helyen végzett volna. Marco Bezzecchi továbbra is megőrizte volna a dobogós helyezését.

A sprintversenyek eredményeinek figyelembevételével a dobogóra felkerült volna Brad Binder, míg Johann Zarco hátrébb kerülne. Fabio Quartararo is előrébb lépne a vb-helyezésben.

Összességében tehát a sprintversenyek jelentősen megváltoztatták volna a MotoGP végeredményét és a dobogós helyezéseket, de Francesco Bagnaia még mindig világbajnok lehetett volna.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések