Az F1-es csapatok formája Bahrein előtt: Jánvári Zsolt összegzi

Az F1-es csapatok formája Bahrein előtt: Jánvári Zsolt összegzi

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Tényleg kihívó lehet-e a Ferrari, mennyire jó a Red Bull, mit várhatunk a Mercedestől és a McLarentől, ki okozhat meglepetést? Ezeket összegezte a Formula.hu-nak a Haas és a Williams korábbi F1-es szakembere.

Jánvári Zsolt, a Formula.hu-nak nyilatkozva elmagyarázta, hogy a rövid tesztidőszak miatt a csapatoknak korlátozott lehetőségeik vannak a fejlesztések tesztelésére a pályán. Hangsúlyozta, hogy a tesztelés elsődleges célja az adatok validálása és a beállítások pontosságának ellenőrzése.

Az autók 2024-es változásainál Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy a csapatok középre helyezik a tömegközéppontot és a festéseken tapasztalható hiányosságok a súlycsökkentésre utalnak. Kiemelte az aerorácsok fontosságát az áramlás mérésében.

Az erősorrenddel kapcsolatban Jánvári Zsolt a Haas és a Stake csapatokat sorolta az alsóházba. A Haas a gumikezelés javítására koncentrált, míg a Stake inkább a Ferrarit követi fejlesztések terén. Nem várnak tőlük nagy előrelépést az idei szezonban a Ferrari motort illetően.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések